Goedkope hypotheek

tips voor een goedkope hypotheek of goedkopere hypotheek

Men zegt wel eens dat we in een mensenleven niet onder een bepaalde lening onderuit kunnen, en dat is uiteraard voor de hypotheek. Vanzelfsprekend is het belangrijk om een goedkope hypotheek te vinden, en dat kan alleen maar door eerst te starten met vergelijken. In een ideale wereld kijk je niet naar emotionele verplichtingen ten opzichte van uw huisbankier en kijk je alleen naar de hypotheek rente en ga je die vergelijken. Geld lenen kost inderdaad ook geld en vooral voor een langlopend krediet zoals voor uw hypotheek, zal dit voor jaren gevolgen hebben. Hou er ook rekening mee dat sommige banken een goedkope hypotheek rente zullen voorstellen, maar u allerhande bijkomende zaken verplicht kunnen doen aankopen. Steeds de kleine lettertjes lezen is de boodschap, een goedkope hypotheek alleen is niet voldoende, wat als u een heel dure verzekering moet bijnemen, en dure bankkosten moet betalen voor uw bankrekeningen? Dan is het zonde dat u goedkoop lenen kon maar langs de andere kant een hoge maandelijkse algemene kost heeft. Kijk vooral ook welke andere leningen u heeft lopen, tel alles eens op en bezint voor ge begint ;-) Voor je het weet is een schuldconsolidatie niet veraf! Dat moeten we vermijden.

Een huis huren kost ook een pak centen elke maand, en dan is kopen financieel vaak interessanter. Daarnet sprak ik van vergelijken voor een goedkope hypotheek, maar die vlieger gaat uiteraard ook op voor een persoonlijke lening, of voor het het herfinancieren van uw schulden. Altijd de kleine lettertjes lezen. Vaak lijkt het dat een lening echt aantrekkelijk is omdat de maandelijkse terug te betalen som zo klein is, maar gedurende hoeveel maanden moet u terug betalen voor de persoonlijke lening? Wat als u vergelijkt met een ander voorstel, waar u meer moet betalen maar gedurende een kortere tijd? Vooral even kijken naar het totaalbedrag dat u terug moet geven... dat is altijd de best leidraad. Iedereen wil goedkoop lenen en vele instellingen spelen daar graag op in door zich te profileren als de beste keuze, maar zoals gezegd altijd optelsommetjes maken en goed vergelijken. Alvorens u geld leent is het langs de andere kant ook altijd aangewezen om even de denkoefening te maken of de aankoop echt niet kan wachten en vooral: of dat een bijkomende lening u niet richting schuldconsolidatie zal sturen. Te veel mensen leven tegenwoordig op krediet en een raad dat mijn oom gaf aan zijn twee zonen die omzeggens geen eten meer konden kopen vanwege de vele leningen die ze hadden lopen, was 'herfinancier schulden' en alles komt snel terug in orde. Daar zit natuurlijk wat in, want op die manier heb je nog maar met een enkele partij te maken en kan je een klein(er) maandelijks te betalen bedrag bekomen (wat dan weer zorgt dat je inderdaad ademruimte krijgt en een comfortabeler leven kan leiden) maar bezint voor ge u in schulden steekt.

Voor zij die al een hypotheek hebben lopen kunnen we voorstellen om deze lening te laten herbekijken. De kans bestaat dat de huidige hypotheek rente veel lager ligt en zo zou je vooralsnog een goedkopere hypotheek kunnen bekomen voor de resterende tijd van de afbetaling. Maar let op, want de hypotheek rente gaat naar boven en naar beneden, en vaak zit er nog een kost verbonden aan het voortijdig stoppen (en herfinancieren) van uw hypotheek. Hou er ook rekening mee dat de wetgever ook bepaalde verplichtingen oplegt om zaken in mindering te mogen brengen op uw aanslagbiljet van de belastingen. Tenslotte nog dit: het internet is een goede start om hypotheken te vergelijken en sites te vinden die voor jou gaan zoeken achter de laagste rente. Ook hier de kleine lettertjes lezen en goed vergelijken, maar ze kunnen je op z'n minst een idee geven van de mogelijke besparingen. Tenslotte nog een belangrijke tip: probeer zeker te vermijden om deurwaarders- en andere kosten te moeten betalen omdat je je lening niet kan terugbetalen of te veel betalingen moet missen. En laat steeds van je horen, verstop je zeker niet want dat is altijd een slecht idee. Neem contact op met de schuldeiser en bespreek samen of er een mogelijkheid is om de afbetalingen meer te spreiden of om je schulden samen te voegen in een schuldconsolidatie. Een eerste zwak punt bij vele families is de kredietkaart. De Visa of mastercard kan bij slecht gebruik voor hoge kosten zorgen. Probeer dat zeker te vermijden, want de rente op kredietkaarten ligt vrij hoog. Vrienden van mij hebben het meegemaakt dat hun kredietkaart voor hun neus in stukjes werd geknipt. Grappig is anders (behalve voor de bijstaanders). Het feit dat men een kredietkaart in twee knipt wil niet zeggen dat je schulden werden kwijtgescholden, alleen dat ze niet meer kunnen cumuleren. Dus.. je niet verstoppen, ga praten met je schuldeisers en bekijk de mogelijkheid tot herfinanciering van schulden. Uiteraard is elk geval apart en kunnen we hier niet over algemeenheden praten. Zoek daarom professionele hulp wanneer je er niet uitgeraakt. Vele gemeenten hebben diensten die zich hier mee bezig houden, en op het internet kan je ook even zoeken achter organisaties of diensten die je hierbij zullen kunnen helpen. De meeste van deze diensten zijn trouwens gratis!

Geld uitsparen zie tips

<.php>