Tips om geld uit te sparen 2

Nog meer korte tips om geld te besparen, ingezonden door bezoekers. We nemen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid of doeltreffendheid van deze geldbesparingststips. Wij zijn het trouwens sowieso niet eens met sommige van de tips die men ons bezorgde... maar wilden geen censuur plegen.

Vakantie: pas op met die leuke weekend trips maar in heel dure steden. Vroeger gingen we twee keer per jaar op weekend trip naar Londen. Die stad is zo duur dat we nu nog een keer per jaar gaan, en voor de helft van het budget van Londen nu een extra dag hebben in Parijs. Een tof systeem om geld uit te sparen en toch even veel op vakantie te gaan, gewoon omdat Londen zo duur is. Nu gaan we even goed twee keer per jaar op weekend, zelfs een dag langer (in Parijs of Keulen of zelfs Madrid) en dan hebben we nog altijd een kwart van ons budget uitgespaard. Het werkt!

Een tip voor uw lezers: wanneer je naar een (gratis!) evenement gaat zoals de kerstmarkt, dan zijn er altijd kramen met eten en drank. Dat is altijd zeer verleidelijk en maakt dat je al snel een hamburger, frieten of een cola aan het drinken bent. Hier kan je snel besparen op je uitgaven: wij nemen altijd een pakje koekjes, chips en wat frisdrank mee wanneer we daar naar toe gaan. En we hebben inderdaad altijd direct een kleine honger wanneer we de braadworsten en dergelijke ruiken. Dan nemen we enkele koekjes of eten we een zakje chips en de honger is zo over. Op die wijze besparen we veel geld op een jaar in totaal!!

Sluit zo snel mogelijk de rolluiken, geeft enorme besparing op energieverbruik

Ik kreeg een boete van 80 Euro omdat ik op een zondag 62 km per uur reed waar de maximum snelheid 50 km per uur is (baan tegen industrieterrein). De wet is de wet, dus betaal ik zonder morren de boete. Op mijn netto maandelijks inkomen is dit een serieus percentage die boete, dus hebben we die dubbel en dik moeten uitsparen. En dat is heel goed gelukt! We gingen elk weekend, meestal op zondag, een pannenkoekje eten met een koffie. Dat hebben we zo vaak uitgesteld tot we de 80 Euro hadden opgebruikt. Omdat we dan merkten dat we zo veel andere leuke dingen konden doen i.p.v. naar een taverne te gaan, zijn we dat sowieso veel minder gaan doen. Resultaat: we blijven uitsparen dank-zij de boete! Een geluk met een ongeluk, ha!

We gingen vroeger altijd zonder nadenken naar Antwerpen wanneer we met vrienden op restaurant gingen. De laatste keer betaalden we 7,5 Euro om enkele uren te parkeren! Dit was werkelijk de 'laatste keer'. Dat is duurder dan het dessert. Sindsdien gaan we altijd buiten de stad eten, wat elke keer en zonder uitzondering de parkeerkosten uitspaart.

Ik had ook een boete aan m'n fles van 80 euro zoals de schrijver hierboven (dat is 3.200 oude franken!). Was pijnlijk omdat ik eerder een laag inkomen heb, maar ik moet maar niet te snel rijden zeker? (reed 10 km per uur te snel). Ik ging altijd om de 3 maand naar de kapper (zie er graag goed uit) en heb dit zo vaak uitgesteld tot ik de 80 euro had uitgespaard. De vorige tipgever had gelijk, zo heb ik het niet gevoeld in mijn budget, die boete. Mijn vriendin en vrienden zeiden dat ik wel goed stond met langer haar, dat was grappig. Ik ga nu minder naar de kapper, dus ook voor mij permanente besparing dank-zij de verkeersboete. Stom he?

Door het bevriezen van mijn inkomen sta ik er slecht voor. Ik had net een beetje bijeen gespaard en zou dat nu moeten afgeven als ik wat beter wil blijven leven. Tarara! ik koop gewoon niets meer buiten het (goedkopere) internet en denk logisch na over elke eventuele aankoop. Tip: laat zelf tomaten groeien in plantenbakken op het balkon of zelfs op de vensterbank. Ben daar pas vorig jaar mee gestart en dit geeft heel lekker groenten die veel goedkoper zijn dan in de winkels!

Tips van lezers 3

<.php>